Mieszkańcy i turyści z Pragi mieli okazję 10 października br.w godzinach od 12 do 17 w Instytutu Polskiego na Spotkanie z Małopolską. Na stoisku Gorczańskiej Organizacji Turystycznej każdy z odwiedzających mógł poznać smak miodu wielokwiatowego z Kamienicy, produktów grupy producenckiej Owoc Łącki, soków Maurera oraz śliwowicy z Łącka. Była okazja do degustacji wyśmienitych małopolskich przysmaków przygotowanych przez małopolskich przedsiębiorców i producentów żywności, w tym m.in.: precli, paluszków, kiełbasy lisieckiej, chleba prądnickiego, jodłownickiego kołacza z serem, miodów wielokwiatowych, soków oraz śliwowicy łąckiej. Walory turystyczne i kulturowe Małopolski zostały zaprezentowane na stoisku promocyjnym Województwa Małopolskiego, tu również było można zdobyć cenne informacje na temat Kopalni Soli Wieliczka wpisanej na Listę Światowego Dziedzictwa Kulturalnego i Przyrodniczego UNESCO. W strefie uzdrowiskowej zaprezentowano oferta małopolskich uzdrowisk, natomiast osoby zainteresowane studiowaniem w Małopolsce miały okazję zasięgnąć fachowych informacji dotyczących małopolskich uczelni wyższych na stoisku edukacyjnym. A wszystko to odbyło się przy akompaniamencie góralskiej muzyki.